tiistai 19. syyskuuta 2017

Syksy saapuu Kreikan saaristoon

Lähes jokainen on varmasti joskus nähnyt tyypillisen, hieman liian imelän postikorttivalokuvan Kreikan saaristosta. Pitkin rantakalliota kiipeävien kirkkaanvalkoisten kivitalojen sinikarmiset ikkunat tähyävät kohti merta, jonka suunnalta puhaltava lempeä tuuli taittaa pilvettömältä taivaalta korventavan auringon kuumuuden lähes inhimilliseksi. Samaan kuvaan on saatettu saada mahtumaan myös pieni kirkko tai kappeli, värikkäästi kukkivia pensaita taikka mustiin pukeutunut vakavaryhtinen kreikkalaiseukko laihan kissansa kanssa; joskus nämä kaikki yhtä aikaa. Paros on juuri tällainen paikka.

Vaikka vielä paria viikkoa aikaisemmin emme osanneet edes ajatella Kreikan saaristoa matkamme varrelle, sattuma toi meidät paikalle juuri oikeaan aikaan: lauantaina Naoussan kylässä vietettiin kalastajien juhlaa, eräänlaista kesäkauden loppuhuipennusta. Yhden illan ajaksi koko kylä muuttui suureksi ravintolaksi, jonne saaren väki kerääntyi kaikki kohtuullisuuden rajat ylittävälle illalliselle. Vielä hetken nautittiin yhdessä kesän antimista ja samalla jo mielissä valmistauduttiin alkavaan syksyyn.

Syyskuussa myös turistikausi alkaa olla Kreikassa lopuillaan. Pienemmät kylät ovat jo lähes hiljentyneet, Paroksessa ja muissa suuremmissa kylissä viimeiset vieraat viipyvät vielä hetken. Melkein autioituneet tavernat ja rauhallisiksi vakavoituneet kujanteet luovat samaan aikaan hieman surumielisen ja toisaalta kovin helpottuneen tunnelman. Kiireet ovat tältä vuodelta ohi ja odotettu lepokausi on hiljalleen alkamassa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi on muuttanut osoitteeseen kauaspollotkarkaavat.com!

Otsikossahan se jo oikeastaan lukikin: Blogi on muuttanut osoitteeseen kauaspollotkarkaavat.com ! Antoisia lukuhetkiä tästä eteenpäinkin!